tirsdag, april 18, 2006

Nattevakter ønskes!Som nevnt tidligere trenger vi fra 1. juli flere nattevakter og avlastere på dagtid/kveldstid.
Man trenger ikke å jobbe både netter og dagtid, man kan velge hva som passer best, og til en viss grad hvor mye man kan jobbe. Vi trenger også ekstravakter å kontakte hvis noen er syke.

Jobben på natten er fra 22.30-08.00 alle netter, og går ut på å suge slim fra tracheostomien til Sam når det er nødvendig (varierer fra et par ganger til 10-15 ganger hvis han er syk), sette på "nattmat" (som går kontinuerlig gjennom natten inn i magen hans, styrt av en maskin), ta han opp på morgenen og bytte bleie, gi frokost, evt gi innhalasjon, og generelt passe på han!
Han kaster opp en del, så da må det vaskes og byttes sengtøy osv.
Sam sover på eget rom, og har en babycallingmaskin som fungerer som en "lydforsterker" så man kan sitte på kjøkkenet eller stua. Man må klare å være våken hele natten, det er et absolutt krav...
Sam sover vanligvis veldig godt hele natten, han våkner ofte ikke ordentlig når man må suge en gang. Når man ikke er opptatt med Sam kan man gjøre hva man vil; se på tv/film, bake, lese, benytte seg av bredbåndet vårt...hva som helst!
Resten av familien sover i etasjen under, så man har stort sett hele etasjen med rommet til Sam, stua, kjøkkenet og badet for seg selv.

Dagvaktene går ut på å følge opp suging av slim, mating, og ellers bare vanlig barnestell. Hvis det er på kvelden, så sover Sam fra 19.30-tiden, og da er det veldig stille her. På kvelden pleier vi å overlate en sovende Elissa også til avlasterne, ettersom hun sover som en stein og vanligvis ikke gir fra seg et pip...Hvis vi liksom skulle tatt med Elissa og ikke Sam - etter leggetid - så hadde det ikke vært mye vits i avlastning på kvelden!
Man kan gå tur med Sam i vogn f eks, det er bare å ta med sugemaskinen og sugekatetere. Ellers sover Sam vanligvis mellom 11.30-14.00 for tiden.

Det kreves ingen forkunnskaper eller helseutdanning for denne jobben, det er full opplæring.

Til nå har vi hatt en 6-ukers turnus for nattevaktene, hvor noen har jobbet mer enn andre, men dette vil vi måtte se på igjen i forhold til hvor mye eventuelle nye folk kan/vil jobbe. Dagvaktene er ikke faste, men fungerer sånn at alle registrerte avlastere får en fellesmelding på mobilen med datoene vi trenger hjelp, og så er det "først til mølla" prinsippet som gjelder.

Lønnen står bydel Østensjø for, jeg har hørt rykter om at det er lønnstrinn 9 - 14 (??) avhengig av alder og relevant erfaring. Jobben regnes som et "oppdrag", det betyr at det er relativt korte kontrakter og at det ikke inngår syke- eller feriepenger, heller ikke helligdagstillegg (Dessverre...). Det er derimot et pent nattetillegg på 40%.
Kontraktene er enten på tre eller seks måneder, og hvis Sam skulle bli operert i løpet av en kontraktstid, har jeg forstått det sånn at man har krav på lønn ut den avtalte tiden.

Hvis noen er interessert, ta kontakt med vår nåværende nattevaktkoordinator (som også jobber som nattevakt/avlaster) Monica Instebø, tlf *******(fjernet). Hun kan svare på eventuelle spørsmål, og vet mer om f eks lønn.

Til slutt kan jeg nevne at vi muligens kommer til å trenge ekstra folk i sommer, etterom såpass mange slutter 1. juli (pga at kontraktene går ut da og noen skal flytte og andre skal studere...). Det er jo ikke sikkert at eventuelle nye kan begynne fast før til høsten.

Hvis noen vet om noen...vær så snill å spre dette! Vi kommer til å få det ganske vanskelig hvis vi må sitte oppe hver natt selv i sommer....

2 kommentarer:

Grete sa...

Hei Mie!
Har lest litt i bloggen din nå. Håper inderlig dere finner nattevakter snart, så du slipper å bekymre deg for det. Kommer innom deg igjen. Må høre hvordan det går med planene for operasjon.

Klem fra Grete.

mie sa...

Så hyggelig å høre fra deg da! Jeg har jo vært innom bloggen din noen ganger, så du er ikke helt ukjent. : ) Har svart på en av de andre kommentarene dine også forresten, om åpenhet.
Vi "leses"! : )

 
Blogglisten