torsdag, mai 11, 2006

Denne dagen....

....har virkelig vært eksepsjonell.....Fra vill glede til den dype fortvilelse....og opp igjen!! Vi ringte Kontoret for Utenlandsbehandling: "Stengt for kursvirksomhet". Hva gir du meg?? På en vanlig arbeidsdag stenger de hele kontoret! Jaja. De hadde et akuttnummer, og det ringte vi. Mannen påsto at de ikke hadde fått søknaden før "i går eller i forgårs", og det var jo litt overraskende. Han var ikke på kontoret, og kunne ikke love at de rakk hele papirmøllen på tre arbeidsdager....

Jeg ble så lei meg! Vrengte hjernen for å finne på noe proaktivt, men kom til at vi ikke kunne gjøre noe annet enn å vente. (Det har vi ingen erfaring med.....) Mannen Chris snakket med kunne heller ikke love å ringe oss tilbake i dag. Så da regnet jeg med at det tidligst ble i morgen, men kl 15:30 ringte han meg på mobilen!
"Litt ureglementert dette her, men det er greit: Dere kan dra 17. mai!" Han hadde tatt seg tid til å dra på kontoret ens ærend for å hjelpe oss tror jeg! (Jeg hadde bedt som jernet om at han skulle "få barmhjertighet" for oss og gjøre litt ekstra arbeid... ; )
Jeg fikk et nummer å ringe hvor de bestiller reisa for oss, og ringte med én gang. De var i ferd med å stenge, så hun tok nummeret mitt og skal ringe i morgen tidlig. "Det er veldig kort tid til vi skal reise altså", sa jeg, men hun mente det skulle gå bra. Det er vel heller ikke så mange som vil reise fra Norge på en sånn dag, så det er kanskje like greit at det ble nettopp den dagen tross alt...-Og til Sveits da, hvem skal dit nå??

Så planen er å dra med fly til Geneve, og så tog til Lausanne. Det er nesten ikke til å tro....om 6 dager er vi i Sveits!!! Det er nesten så jeg ikke kan forestille meg det, etter å ha ventet så lenge. Kan det virkelig være tilfelle??

Men nå må jeg gå: Egil og Tv teamet kommer, det har vært planlagt en stund så de vet ikke hva som har skjedd i dag. Vi kommer forøvrig kanskje til å lage videodagbok for Tv Pastoren mens vi er i Sveits. Det kommer nemlig flere programmer til høsten, for dere som ikke visste det.

Tusen takk til alle som har bedt!!!! Vi er så priviligerte som har mennesker som dere rundt oss!

8 kommentarer:

Grete sa...

Hurra! Så glad for at ting ordner seg for dere!

Amelie78 sa...

Yiiiiiiiiiiiiiiik! E X C I T I N G!!!!!!!!

Shabby chicks sa...

hei mie!!
ja nå er jeg inne på bloggen din for første gang. Jeg har snart sittet og lest i en time faktisk (dvs. jeg skrev egentlig en litt lang kommentar på "følelser og fornuft", men den forsvant da den skulle legges inn- typisk! så dette blir nok litt kortere, tar snart kvelden:) men må bare si at det gjør veldig inntrykk å lese om livet deres. har jo hørt litt, og sett tv pastoren.

Pinsa i fjor så jeg for meg Gud og meg, der Han stod og bare holdt rundt meg. Jeg kunne gråte masse, han holdt rundt meg og trøstet. Jeg kunne være sinna og fortvilet, slå faktisk, han holdt fortsatt rundt meg. Jeg var svak og fortalte hvor skuffa jeg var, han holdt rundt meg... eller jeg kunne bare få være, ikke si så mye, men være. En annen ting var at Gud lot meg gå ut av armene hans. Han tvingte meg ikke til å være der. Men jeg har erfart at det er best å være der, og ikke bevege seg ut på "egenhånd"...

Han tåler alle våre følelser, tanker og spørsmål. Han er trofast, selvom ikke det alltid oppleves sånn- det kan jeg skrive under på. Har nok vært litt i bokseringen meg Gud jeg også.. på et merkelig vis blir en lissom styrket av det. Selvom det skal sies at det ikke var det jeg likte å høre når det var som værst. Jeg ville ikke ha styrke, jeg ville ha det bra!! Nå!
Livet blir dessverre ikke alltid som vi håper eller tror, men Gud har lovt å være med ALLE dager- det løfte holder jeg fast på... I dag er det 1år siden begravelsen til mamma. Hun ble også 56år og døde av kreft..
Dere vil være med i mine tanker og bønner, noe dere også har vært til og fra...
klem hildegunn

Elisabeth sa...

Gratulerer!!

Håper det har gått greit med bestillingen av flybilletter også!

mie sa...

Hei igjen alle 4..... det må jeg si, dette er jo bare et mirakel, klart det ordner seg økonomisk.....har Herren bidratt med plass for operasjon så raskt så har han nok en plan både for hvordan billetter og penger kommer på plass og at Sam skal holde seg frisk :O Kjenner jeg skjelver litt på hendene og er helt oppglødd her jeg sitter, tørker noen tårer innimellom også... Ønsker dere i alle fall bare alt godt og lykke til...
Hilsen Elisabeth fra Ålebyen igjen

mie sa...

Altså...den over og den under var to meldinger jeg fikk på mailen min som tydeligvis aldri nådde bloggen, så jeg klipte dem inn - men da ser det ut som jeg har skrevet dem selv...hehe

mie sa...

...og her kommer altså den andre, som jeg da ikke har skrevet selv... ; )

Jepp, jeg sier meg enig med Elisabeth som la igjen en hilsen før meg. Dette kommer til å ordne seg.. Gud har kontroll!!! SÅÅÅÅ superspennende Mie!
Jeg skal be og be og skal legge inn en bønne lapp på kirka til helga også. Da er det ca 3500 mennesker på søndags-møte som ber samtidig for Sam og dere alle!!

Våg å stole på Gud, Mie...
Følger spent med på hva som skjer!!!

Trine

mie sa...

Grete og Amélie: : ) : ) : )

Hildegunn: Tusen tusen takk for at du ville dele dette med meg! Jeg har tenkt mye på det allerede, etter å ha lest det i går. (Og forresten ble det andre innlegget ditt sendt) Jeg hadde ikke hørt om moren din. Det er jo ganske spesielt at det er så likt. Da vet du alt om hvordan det føles...

Elisabeth: (mormor til Jacob?? Ble litt usikker.. : ) Innlegget ditt leste både Chris og jeg ca en time før alt la seg til rette i går, på et tidspunkt hvor alt virket litt faretruende svart. Det betydde mye for oss begge to. Tusen takk for din omsorg og forbønn!

Trine: Tusen takk for oppmuntringen, og så fantastisk med det bønnelappsystemet! "Våg å stole på Gud..." det utfordret meg. : ) Leste innlegget ditt også en time før det la seg til rette.

 
Blogglisten