søndag, mai 28, 2006

"Piccolo"

I går kveld spurte Italia-mafiaen om vi ville ha pizza, og selvsagt sa vi ja selv om vi var stappmette fra før, her skal ingen sjanser til samfunn forspilles!Vi hadde en veldig hyggelig kveld, og ble veldig overrasket over hvor langt man faktisk kommer med tegnspråk, grimaser, ett stykk halvveis (veldig halvveis!) engelskpratende italiener + en blanding av italiensk, fransk, engelsk, norsk og en dæsj tysk. Om jeg ikke kan snakke et ord italiensk, har jeg i allefall funnet ut at jeg forstår faktisk en god del utifra sammenheng og kroppsspråk. Og det merkes at disse menneskene har levd et ganske begrenset og til tider kjedelig og ensomt liv, ettersom de har vært ut og inn av sykehus hjemme og borte (som her) i lengre perioder av gangen i tre år: Vi var visst så interessante at de ikke slapp oss igjen før langt over midnatt! Da var vi slitne etter timevis med å vri hjernen for å forstå og gjøre oss forstått, men det var kjempehyggelig. Vi fikk også vist fram bilder (som vi har på lap top´en) fra da Sam var helt liten, og det var da jeg lærte ordet "piccolo": De ooooooet og aaaaaaaet og sa "piccolo, piccolo" når de så hvor liten Sam var. Kom på at det betyr jo liten, selvfølgelig!

I dag har vi tatt vårt vennskap med mafiaen til nye høyder, med et besøk på en svær lekeplass for barn med et bittelite, ekte kulldrevet tog:Elissa koste seg maksimalt!

Sam ligger så stille, så stille og venter på morgendagen. Vi venter også veldig, og er fryktelig spente nå. Vi vet ikke så mye om akkurat hvordan ting vil foregå i morgen, det vil avhenge av hva de ser når de går ned i halsen til Sam med det lille kameraet igjen i 10-tiden. Vi håper såret har grodd godt nok til at de kan ta han av respiratoren, og at han ikke sliter for mye med "abstinenser" når de tar vekk "dopet". Og vi håper at han ikke har for mye smerter...og selvsagt håper vi VELDIG på å få høre litt stemme!!!! (Som sagt kan det ta tid før den går seg til ordentlig.)
På en måte er det nesten enda mer spennende i morgen enn forrige mandag, denne gangen får vi se resultatet! Skal prøve å få oppdatert bloggen i løpet av dagen, det blir sikkert litt ventetid på sykehuset. Jeg får knote meg fram uten æ,ø og å. : )

8 kommentarer:

Kine - nattevakt :) sa...

ÅÅÅÅ dette er så spennende. Håper sånn for Sam sin del at han ikke får det alt for ubehagelig i starten. Tenk så rart det blir for han å høre sin egen stemme for første gang...også inne i hodet :) Min niese spurte meg en gang om jeg kunne høre det samme som hun hørte inne i hodet sitt når hun pratet. Det blir nok litt spennende for Sam.

Håper veldig at det går bra med dere alle sammen og i morgen kommer jeg og Katrine nok til å sjekke etter oppdateringer hele dagen!!

Lykke til i morgen!

Anonym sa...

Tenk at "soveuka" snart er over, det blir ufattelig spennende å følge med på bloggen i morgen og i dagene framover.....
Håper for lille Sam sin del at det skal gå bra "å komme tilbake" at det ikke blir for smertefult og ubehagelig....., vi skal i alle fall be.
Ønsker dere alt godt.
Beste hilsen fra Elisabeth, Ålesund

ingunn sa...

så bra at dere har fått litt mer kontakt med de på huset. Det er jo rene Godfather-gjengen... hehe. Var det god pizza?

Ja, nå er det snart midnatt her i Statene, og snart morgen hos dere. Jeg ligger liksom litt på etterskudd når det gjelder å se at det er mye poster her, for jeg ligger 6 timer etter dere. Men jeg er inne og leser hver dag. Er så spent på morgendagen. Jeg ber om at Sam må få en behagelig overgang til livet med stemme, og uten "dop", og at han må klare å spise lettere nå! Lykke til dere kjære spente foreldre. Ber om Guds nåde over deres lille familie.

Anonym sa...

Tenker på dere...

Ingrid sa...

Hei igjen! Måtte innom og sjekke - er veldig spent nå, og venter ivrig på en oppdatering. For en dag!!!! Vil hilse masse fra Remi og Nora også - begge ligger og sover søtt nå (tenk, vi har hatt influensa hele gjengen i helga). Skal forresten hilse masse fra cellegruppa! Stor klem fra Ingrid.

anka sa...

fase to er i gang! fytti så spennede!
vi skal be om at denne perioden som kommer skal gå så knirkefritt som mulig. jeg har erfart at ting kan ta litt tid, men det er utrolig hvor mye de tåler disse små!!! gleder meg til å høre sam!!!

det er bra å se at elissa har det fint bak på toget! vi savner henne! hun må komme å bo litt hos oss når dere kommer tilbake!!!!

hils chris også! dere er tapre alle mann! hold ut! dette varer heldigvis ikke evig:-)

fam wennerberg

Amelie78 sa...

Så DETTE er de svetteluketnde, høylytte, familiesammensveisede italienerene! ;-)

Hehe.

Leser såent og følger med Sam...

H-klem!!

mie sa...

Kine: Ja, Sam kommer nok til å bli rimelig overrasket regner jeg med! Forhåpentligvis ikke for redd! Jaja..dere får følge med i morgen i stedet...

Elisabeth fra Å: Tusen takk for at dere fortsetter å be!

Ingunn: Det var skikkelig god pizza ja, selv om vi ikke er i Italia! ; ) De visste nok hva de skulle se etter når de kjøpte den.
Vi håper også veldig at Sam vil lære seg å spise etterhvert nå, vi får be om at det går seg fort til. Har blitt forberedt på at det vil ta tid...

"Anonymous": Takk for det! (Hvem er du tro? ; )

Ingrid: Jaja...da ble det altså ikke i dag. Hils så mye tilbake til cellegruppa!! Er det noen nyheter fra noen? Får jo ikke fulgt med! Så kjedelig med influensa, også nå da, i mai liksom! God bedring, og hils de andre to!

Anka: Ja, erfaringen din slo til i dag i hvertfall...håper ikke det blir en trend! ; )
Kan hende vi tar deg på ordet og overlater Elissa til dere for en tid snart, tror hun savner bestekameraten sin litt her blant alle de russisk, italiensk, fransk og spansktalende barna!

Amélie: Ja her har du dem! ;) Bortsett fra at de ikke lukter svette, det var det taxisjåføren som gjorde. Hehe. Best å ikke ødelegge rytet deres helt kanskje!

 
Blogglisten