mandag, juni 05, 2006

Andre forsøk

Professor Monnier kom presis klokken 11, og en time senere var det allerede gjort: De har fjernet respiratoren for andre gang! Hevelsen har gått noe ned, men det er fortsatt litt. De har funnet ut at han puster bedre hvis han har hodet litt bakover, for å åpne luftveiene maksimalt. BAKOVER! Han som har ligget med haka mot brystet så lenge...De siste dagene har han ligget flatt, men bakover er et ganske langt skritt å gå fra det! Det ser veldig ubehagelig ut, men han er ganske dopet så merker ikke noe til det tror jeg. Han ligger med en maske over ansiktet, men ikke den han hadde sist: Denne gir han ekstra oksygen og helium av alle ting, det er visst lettere å puste inn. Masken han hadde sist hjalp han veldig med å puste, mens denne bare gir han ekstra oksygen og helium når han puster selv. Sist gang lå han med munnen åpen for å puste, nå puster han fint bare med nesa. Dette synes de er et godt tegn. Han har foreløpig masse slim i lungene som må opp, og siden han ikke har trach´en lenger må han hoste det opp selv. Det hemmer oksygenopptaket litt, så vi håper han får til å hoste snart. De gir han lungefysioterapi og inhalasjoner for å løse opp slimet.

Som sagt er Sam ganske dopet enda, og det vil han være i allefall til i morgen. Kanskje flere dager, alt er like usikkert som vanlig...Utgangspunktet denne gangen er bedre enn sist, men det kan fortsatt gå "alle veier". Han kan ende opp med en "liten tracheostomitube" (hva nå det betyr, en annen type?) i noen uker for at alt skal leges ordentlig før de prøver igjen, sa Monnier i dag.
Men da jeg sa at jeg var nervøs, sa han at det var det ingen grunn til å være, fordi såret gror så godt at man uansett til slutt vil få et tilfredsstillende resultat. Det var han helt sikker på. Det er jammen godt å høre, fra en av de ytterst få som kan noe om dette i verden! Resultatet vil til slutt bli bra, vi vet bare ikke hvor lenge det er til vi er ferdige med dette her. Det kan i praksis være over i morgen, om noen dager eller om noen uker/måneder. Men det høres veldig ut som det VIL BLI BRA!!!!

10 kommentarer:

Amelie78 sa...

Dette er jo rett og slett GODE nyheter, Mie!! tenker på dere!

(Utrolig - ble den første til å kommentere idag ;-)

H.

anka sa...

Deilig å lese at det utvikler seg i riktig retning, at dr. "zxcascx" mener at det hele skal bli helt fint, er jo vanvittig godt å høre! hold ut mie! dette blir bra til slutt!!!!!!!!!! du får snart fritids problemer:-) kanskje på tide å finne fram danseskoene igjen!

Det er så mye med sam sin historie som minner meg om det elise har vært gjennom, hun er også en av de som havner i den "lille prosent delen". og selv om ting har tatt lenger tid enn ventet, så har elise det bra nå! de har til og med fått perm fra sykhuset! hun sleit med det samme - slim i lungene. det er ikke godt å få opp alt slimet etter en stor operasjon... men det gikk til slutt!!!!!

vi holder dere oppe med bønnene våre!!

jacob sanver elissa, vi måtte finne fram bilder av henne. først trodde jeg han snakket om elise, men "neeeeeeeeeeiiii,elissa". "hilse elissa" sier jacob her!!

anka

ingunn sa...

Så deilig å høre at lille kriger puster gjennom nesa da! Det er jo et fremskritt. Gode nyheter ja!
klems

mie sa...

Amélie: Dette er gode nyheter ja!! Blir litt mer venting, vet aldri hvor lenge, men TIL SLUTT.... : )
-Og som du ser er det lite trafikk her pga pinsen!(Regner med det er derfor, begynte å lure litt!...:)

Anka: Hehe, ja hva i all verden skal jeg finne på når/hvis jeg plutselig får tid for meg selv?? Nesten litt skremmende tanke!! Husker ikke hva man ellers gjør...??
Jeg hilste til Elissa fra Jacob, og hun begynte å lete etter han og ville han skulle komme hit til oss! ;)

Ingunn: Ja, det er helt klart et fremskritt, bedre enn sist de prøvde å ta han av respiratoren. Det er godt at han ikke behøver å puste gjennom munnen, at han klarer å få i seg nok oksygen gjennom nesa. Er fortsatt "litt for spennende", men vi er kommet enda et skritt videre! : )

Shabby chicks sa...

Ja, det var gode nyheter! Godt å få en sånn beroligelse av en som har peiling på dette. Tenker fortsatt på dere:-)

Marie

Eirin=o) sa...

Så fint at ting går bedre!=)
Klem til alle!

Anonym sa...

Kjære Ane Marie, Chris, Elissa og Samuel!

Takk for dagens hyggelige bloggmelding fra deg.
Endelig ser vi framdrift - og takken går først og fremst til Ham - men også litt til deg og Chris. Dere har virkelig vært tapre og har praktisert utholdende kjærlighet. Hva skulle vi mennesker gjort uten den?

Hjertelig hilsen pappa.

Anonym sa...

Nå er det "lenge" siden jeg har lagt igjen en kommentar, men det betyr ikke at vi ikke husker på dere..... Ble skikkelig glad når jeg leste dagens melding, dette går veien......:-) Ønsker dere fortsatt alt godt og Guds Fred.
Elisabeth fra Å

Margrethe sa...

Så godt at det ser ut som om det skal bli helt bra! Jeg syns både Sam og dere fortjener at det ordner seg nå. Må si at jeg kjenner meg litt for godt igjen når du forteller om oksygenopptak, slim i lungene, hosting og lungdfysio...Elise har styrt med slike ting hun og. En føler seg ganske hjelpeløs når en er avhengig av at de klarer å hoste opp slimet selv. Men vi har erfart at det går bra. For oss så snudde lungeproblemene seg plutselig - og i løpet av en helg kom Elise i kjempeform. Det er fantastisk å se hva barna kan klare bare de får den tiden de trenger. Og det må vi vel bare gi dem selv om det krever noe enormt med tålmodighet...


Vi ber for dere.

Lykke til!

Anonym sa...

Hei Mie!
Aner ikke egentlig hvordan jeg dumpet innom bloggen din. Var litt sånn "venner av venner"-blogsurfing og plutselig var jeg her. Og etter få linjner begynte tårene å trille. Jeg har ei lita jente som er født rett før du hadde termin med Sam. Hun er helt frisk og fin. Og det ble så voldsomt å lese hva dere gjennomgår med Sam som er like gammel som vår Hannah.

Ønsker dere alt godt framover, og håper dere får reise hjem som planlagt. Jeg kommer til å følge med dere!

 
Blogglisten