mandag, juli 24, 2006

Feriebart

Da har vi fullført en ukes hyttetur med en viss suksess, nettene gikk fint og Sam har spist mer selv for hver dag!

For å ta det første først: Det var meningen at vi skulle ligge på samme rom hele familien, men dessverre var det ikke plass til to voksne der inne så jeg meldte meg frivillig til å sove på et annet rom. Jæddæ. Så jeg har sluppet billig unna, og Chris har våknet av barneståk på morgenene. Men poenget er jo akkurat det, at han våknet av Sam. Dvs, noen dager våknet Elissa først og vekket Chris, og andre dager er det mulig hun vekket Sam også og vekket Chris, eller at Sam har vekket Elissa og så har Chris våknet av Elissas bråk...Hun har i grunn fungert som en ekstra alarm i seg selv! Uansett har det i allefall gått fint om nettene.

Sam har nå omtrent ikke stridor mer (bilyd), hvilket betyr at hevelsen endelig må ha gått skikkelig ned. Han behøver derfor ikke å "gi jernet" for å få ut lyd, han har litt stemme også når han bare "prater" vanlig. Men han er fortsatt veldig hes, så for det meste er det hviskestemme omtrent. Høres ut som en kraftig halsbetennelse omtrent, kan man vel si. Det er helt klart (et stort..) rom for forbedring, men vi kan jo ikke klage: Vi har jo kommet så langt på så kort tid!!

Og som sagt har det gått mer og mer mat over Sams lepper de siste dagene, han har til og med spist et par barneglass med middagsmat! (Middag har ikke vært favoritt) På kveldene har han satt over styr de mektigste porsjonene havregrøt m/most banan. Jeg lager mer og mer for hver kveld, men fortsatt spiser han opp alt! Faktisk har vi ikke gitt han ekstra mat på peg´en på dagtid i det hele tatt de siste dagene, bare ett nattmåltid mens han sover. Vi veide han ikke så lenge før vi dro, da veide han 9,190 kg, og i dag veide han 9,320! Så da greier han seg ganske fint bare med det ene ekstramåltidet med andre ord. Nå har vi tenkt å ikke gi det måltidet en ukes tid, bare la han spise det han vil, og så veier vi han igjen og ser om han fortsatt går opp. Blir spennende!

Jeg har ellers oppdaget at knaselyden av små babytenner som knasker på knekkebrød, kan være den fineste og vakreste lyden i verden. Den kan faktisk gjøre at man kjenner smaken av salte tårer i halsen og gjøre verden litt tåkete...

Når det gjelder melkeallergi og ikke melkeallergi...(de var jo aldri helt sikre på den diagnosen), Sam har ved et par anledninger siklet etter isen til Elissa den siste uka, og hvordan holder man en liten nysgjerrig og misunnelig tass unna is??! Han har heller aldri før vært interessert i noe Elissa eller andre spiser, så vi dristet oss til å la han få en smak...Han syntes det var SYNDIG GODT, og ville helst spise resten...Og ikke fikk han noen reaksjon etterpå heller. Så vi er ganske fristet til å begynne å teste ut denne såkalte allergien ordentlig snart. Uansett er det ganske vanlig at barn vokser en slik allergi av seg.

Chris bestemte seg for å anlegge ferieskjegg, fordi han ikke gadd å barbere seg på en spartansk hytte uten elektrisitet eller innlagt vann. Men det begynte å klø for mye, så han fant ut at han måtte kapitulere for barberhøvelen. Jeg foreslo at han kunne beholde barten for moro skyld, og her er resultatet (Chris prøver å se tøff ut):
Men vi syntes barten var litt for blond til at den syntes nok, så vi la til en dose mascara. Etterhvert også på øyebryn og øyevipper:
Vi har hytte på en bitteliten øy i en innsjø, og har som sagt ikke innlagt vann. Derfor pleier vi å ta kroppsrengjøringen direkte i vannet, men det ble i kaldeste laget for lille, tynne Sam! Han fikk skrumptiss og ståpels med en gang, og hakket tenner så stankelbena skranglet. Derfor måtte vi koke opp vann på gasskomfyren vår, og blande til deilig temperert vann som vi hadde i badebalja ved vannkanten. Elissa kastet først småstein, pinner og gammel bark i vannet, og ville så også sitte oppi. Hun vasker her håret til Sam, og det var deilig å kunne slappe av med at han IKKE kom til å drukne hvis han fikk vann inn i tracheostomien!
Dette uttrykket har vi sett mye av i det siste, det kommer stort sett når lyset er skarpt - men her er han nok lettere misfornøyd ja... :
En sliten men vakker gutt tar seg en hvil på verandaen.
Arret gjemmer seg forøvrig godt under haka det meste av tiden, så de har vært veldig gjennomtenkte disse legene! Barna i gata tror jo at han har blitt operert i hodet, pga såret i bakhodet! Det leges heldigvis fint, men blør litt innimellom enda. Da er det godt å ha Donaldplaster (det slår i allefall godt an hos søstra):
Sam tok seg en liten tur i vannet ved denne anledningen, ikke så kaldt akkurat da visst! ; )
Det går som sagt ganske bra med oss for tiden, selv om det har vært ting på andre fronter enn den opplagte. Blant annet har vi endelig fått delt mammas ting og andre familieklenodier mellom oss søsknene, og det er jo følelsesladet arbeid. Men, nå er det tid for å fokusere på alt som har gått bra, og alt som fortsetter å utvikle seg i positiv retning! Og hurra for sommeren!

9 kommentarer:

ingunn sa...

:)
Det ser ut som om dere har kost dere. Jeg vokste opp med ferier på en lignende hytte, utedo, ingen elektrisitet og ikke innlagt vann. Det var min barndoms somre på hytta. Kan være utrolig avslappende!
Morro å se Chris med bart... hehe... og maskaraen gjorde susen!!!

Amelie78 sa...

Vannvittig bra bilder!!! :) Likte ellers oppdateringen!

Fortsatt god sommer! :)

H.

anka sa...

må nesten si hei igjen - det er så lenge siden!
har hatt to uker uten internett - dette var usedvanlig koselig lesning!!!

grattis med bryllupsdagen som var! deilig å lese talen din! - og chris sitt svar!

og sam som ser ut til å greie seg veldig godt!!!!!
ÅH; JEG ER SÅ GLAD PÅ DERES VEGNE!!!!!

Chris; jeg likte barten din!

når august kommer - blir livet litt mer normalt - karl tar med seg jacob til vennesla, så jeg kan få sitte hjemme og skrive noen dager nå - men når de kommer tilbake hadde det vært SUPER KOS å treffe dere igjen!

anka

maria sa...

Så utrolig kjekt å lese at det går fremover. Ser ut som dere koste dere masse på hytta, ja!

Dere får ha en fortsatt god sommer!!

Elisabeth sa...

Heisann.

Har hatt betennelse på begge øynene en stund, så det har ikke blitt så mye internettitting på meg i det siste. Men nå føles øynene helt bra ut, heldigvis.

Ellers er det kjekt å lese at det går framover med Sam. - Fint å lese at dere koser dere ihop.

Maria sa...

:) Lenge leve sommeren :)

Maria sa...

Forresten.. Jeg har studert litt her og der (mest der)... er på farten tilbake til Krakow... siden du lurte...

mie sa...

Ingunn: "The simple life" kan være tingen innimellom ja! Selv om jeg gjerne skulle kombinert små barn, ferie og INNLAGT VANN kanskje da...

Barten gikk opp i røyk i dag!Det begynte å bli litt pinlig, folk skjønte nok ikke at det var ironi.

Amélie: Koselig at du likte feriesnapsa mine da! ;)

Anka: Lykke til med skriving, og vi er veldig klar for å treffe dere snart!!! Elissa kaller fortsatt dokkene sine for Jacob, men det begynner nok å bli på tide med en liten vennskapsoppfriskning. ;) -Og vi voksne gleder oss til å treffe dere igjen!

Maria: Heldigvis var det fint vær mens vi var der, det er ikke fullt så stas å ta kroppsvask i vannet når det regner og blåser, tro du meg...

Elisabeth: Å huff, betennelse på begge øynene...Høres ikke bra ut!! Mens vi er inne på betennelse, så nevnte jeg ikke i bloggen at jeg fikk urinveisinfeksjon OG betennelse i storetåa mens vi var på hytta...Tåa er fortsatt vond, men det andre er heldigvis bedre etter at Chris rodde avgårde til legevakta klokka tre på natta for å skaffe antibiotika...

Sånn er det å være syk, godt vi stort sett er friske!!

Maria: Oj, Krakow av alle steder! Høres veldig spennende ut! England (hvor jeg studerte) blir litt ueksotisk i forhold da...

Maria sa...

Krakow er fantastisk.. har vært innom Kristiansand, Tyskland og Bergen også :) Men Krakow er toppers :)

 
Blogglisten