onsdag, april 11, 2007

Eksamen, eksamen og atter eksamen


Noen ganger er det allright å ha en sønn som med sitt blotte nærværkan lyse opp lesehverdagen!

Jeg vet jeg ikke er verdens mest optimistiske person noen ganger, men allikevel: Orker jeg flere år på BI?? Jeg får liksom ikke bestemt meg for om målet er verdt prisen. På vei hjem fra forelesning i dag tenkte jeg "hvorfor i all verden studerer jeg ikke språk??" Det sto plutselig for meg at det muligens er lettere å få oversikt over faget da...Men jeg tar kanskje feil?

Makroøkonomi du liksom! Hvorfor i all verden sitter jeg her og skal ha eksamen i noe sånt? Før dette halvåret visste jeg knapt hva det var. "Makro.....ja det høres ut som noe som er stort. Økonomi, vel det burde jeg vel sånn ca kunne gjette meg til tydningen av!" Privatøkonomien overlot jeg gladelig til min bedre mattegeni- halvdel, og alt var i grunn vel og bra sånn.

Når det er sagt må jeg faktisk innrømme at jeg synes det er litt interessant å lære om hvordan økonomi på samfunnsnivå henger sammen. (For det er dét makroøkonomi handler om - for dere som ENDA ikke har fått med dere det...ironi ironi) Og det var min idé å ta fullt studielån og investere hele summen....eh he he...Vi får se hvor bra det går!
(Bra tips forresten, for så lenge avkastningen er høyere enn rentene på lånet så lønner det seg jo!)

Men nok om makroøkonomi kanskje. (Er vel ikke fullt så interessant for de som ikke skal ta eksamen i det)

Jeg må si at dette lesestyret, nerver og det å presse seg selv hele tiden - det tærer på meg. Jeg prøver å si til meg selv at det faktisk er JEG som bestemmer hvor seriøst jeg skal ta dette og hvor hardt jeg skal jobbe. At det virkelig ikke gjør noe om det ikke går så bra, og at jeg må huske på å leve midt oppe i det hele.
Jeg har tross alt gått igjennom mye slitsomt de siste årene, og må passe på å ha tid til positive ting i livet som gir meg noe i hverdagen.
Det er bare det at jeg ikke er så flink til å gjøre ting "halvveis"....Jeg blir jo helt nervevrak av det!! Og det i seg selv tapper meg jo fullstendig for energi! Så nå blir det å ta seg sammen og lese, lese og lese...

-Og i dag, på vei til skolen, tok jeg meg i å lengte til 11. juni, da jeg kan gå opp bakken til bussen for siste gang før neste skoleår...
Det er nok litt tidlig å tenke på sånt... Sukk....

Men, som sagt over; det er ikke alltid så verst å ha barn rundt seg når livet holder på å bli for seriøst! Her om dagen kom jeg for sent på skolen fordi Sam tok på seg vinterstøvlene på feil fot (hadde fortsatt pysj på), satte seg på gyngesauen og snakket i vei i mammas "kalkulatortelefon". Jeg måtte bare ta bilder av det! Det ble så komisk for meg å se den fryktede ultra-kompliserte monsterregnemaskinen brukt til å snakke inn i.

-Kanskje jeg burde prøve på det samme forresten? Særlig på eksamen hvis jeg blir veldig forvirret over en oppgave kanskje? "Alt" kan jo lagres på den derre greia, så hvis jeg spør den pent "kjære Monstermaskin. Kunne du allernådigst tenke deg å gi meg svaret på oppgave 7 b?" så kunne det jo hende den kunne finne noe nyttig i minnet sitt for meg??Skravle skravle


"Hallo, er det morfar?"


Man kommer langt med gestikulering!


"Hi hi!"


"Er det noen inni her, eller er det bare mamma som messer med meg?"


"Hmmmm....Gruble gruble"


"Jeg synes jeg hører noen inni her jeg! Tror det er pappa!"

11 kommentarer:

linda sa...

Trur dette med å ikkje klare å gjere ting halvvegs er eit familiært problem, eg lider i alle fall av samme syndromet:)

E aldri for tidlig å begynne å tenke ferie, det har fått meg gjennom ein heil del eksamenslesings-periodar. Sånne motivasjonsfaktora må vi ha:)
Eg pleie i tillegg å sjå fram til kvar einaste pause eg har planlagt gjennom ein dag, hehe.

Dessuten, studietida tar slutt ein gang òg, gjeld berre å halde ut dette fæle rett før semesterslutt. Sjølv om studietida kan virke lang, så går det nok fortare enn du trur (føle det ikkje e lenge sia eg begynte studiane, men no har eg studert i snart 6 år).

Som du sikkert skjønna, så va detta ein "få opp motivasjonen til Mie" kommentar:)

Bra at du har sjarmtrollet Sam som kan løfte humøret nåken hakk av og til! For ein herlig gutt!

Elin Maria sa...

Morsomme bilder av Sam! Han er bare helskjønn! :)

Lykke til med eksamen!

Amelie78 sa...

Kjenner meg G O D T igjen. Jobber med det selv om dagen. Når jeg tar ting mindre alvorlig, legger lista lavere, ikke gjør det så bra som jeg ønsker og har lyst til, føler jeg meg helt dårlig. Ser for meg stryk, føler jeg mister kontrollen liksom, i forhold til den aktuelle oppgaven - at jeg ikke svarer på det jeg skal, at det jeg skriver virker tynt osv. Jeg liker at ting er solid, helhetlig, godt gjennomarbeidet, godt formulert.

Men det er en viktig øvelse! Mange av oppgaven blir bare liggende i en skuff eller i et arkiv. Du ser dem aldri igjen. Fokuser på det som er viktigst for deg, din fremtid, dine interesser og din evt fremtidige jobb. Noe kan man ta lettere på. Øvelse gjør mester!

Tenker på deg og sier tvitvi! :) Ikke glem og prat med Gunnar ;-)
(As if. Hehe.)

Kule bilder av Sam!

Klem fra H.

Anonym sa...

goey aa se Sam i sving. Merker det er en stund siden jeg har sett dere alle sammen. Naar kommer dere paa besoek til meg? hehe... Lykke til med eksamen!
klem fra Ingunn

Anonym sa...

les baby ingunn.. ;)

elisabeth jones sa...

hei Mie:)
Tenkte på en sannhet fra salme 119 og vers 164(el rundt det verset..)

"DU ER NÆR, HERRE, og ALE DINE ORD ER SANNHET"

Uansett hvor fullt livet kan være av masse tanker, frustrasjon eller en smule uro over det jeg ikke strekker til på ER GUD NÆR, villig til å tørke tårer og klemme meg til jeg blir glad igjen....Jeg må bare velge å sukke til han, pælme alt jeg styrer med over på han, så han kan bytte det mot sin fred inn i hjertet mitt istedet...Utilstrekkelighet er visst en gave fra Han..hehe...

Og så et nydelig vers fra en salme som ofte surrer i meg:

"I fred kan eg kvile tross uro som tyngjer mitt sinn.I fred kan eg sove, tross tårer som væter mitt kinn. Eg set mi lit til Herren, Han er mi faste borg. Han fyller meg med freden sin i glede som i sorg...."

Stor klem og varme tanker til lesehesten:)
Elisabeth

kristine sa...

så skjønne bilder!
Lykke til med eksamen :)

Klem

Maria sa...

Lykke til med lesing og eksamen og alt som hører til ;) Og du har helt rett, jeg flyr hit og dit, og studerer her og der, og tar eksamner litt sånn innimellom :)

Netten74 sa...

Kule bilder av Sam:)

Er stille før stormen her, dvs forbereder meg på en oppgave som vi skal få i morgen.

Klem fra J

Charlotte Fange Lie sa...

Hei Ane-Marie!

Det er mange år siden..
Kom plutselig over siden din, og har nå sittet i flere timer og lest...
Dere er sterke!!

Hadde vært veldig koselig å se dere...Har vel ikke sett dere siden dere giftet dere...

Mange klemmer fra Charlotte

mie sa...

Linda: Hehe, sier du det? At det er et familiært trekk? Morsomt å tenke på egentlig - kanskje dette stammer fra gamle generasjoner rett og slett!

Når det gjelder ferie som motivasjonsfaktor kjente jeg at det var såååå lenge til den derre ferien at jeg bare ble deprimert av å tenke på det...

Jeg håper jammen du har rett, at tiden kommer til å gå fort! Jeg må jo innrømme at dette året som allerede går mot slutten HAR gått fort. Dessuten har jeg allerede studert tre år fra før, så dette er jo det fjerde året til sammen da... ; )

Elin Maria: Hihi! Takk for det!

Amelie: Det er ABSOLUTT noe det gjelder å lære seg ja...Og det du beskriver høres akkurat ut som meg! Jeg har egentlig kommet fram til at kostnaden ved "å ta det med ro" er VEL høy jeg, og må innrømme at jeg nå kjører opp et gir eller to...Men det MÅ jeg nesten, for ellers stryker jeg! (Og det er ingen overdrivelse heller denne gangen)

Jeg prøver å prate med Gunnar...;)

Ingunn: Skulle så GJERNE ha kommet på besøk...men du bor jo litt langt unna for tiden da... ; )

Anonym: HÆ??

Elisabeth: Takk for oppmuntringene!!! Takk for at du tar deg tid... : )

Kristine: Takk og takk!

Maria: Lykke til selv!

Netten: Litt sent, men jeg håper det gikk bra!!

Charlotte: Neimen heisann! Så utrolig koselig å høre fra deg!! Ja, det er jammen lenge siden sist. Tiden GÅR virkelig veldig, veldig fort! Hadde vært koselig å treffes en gang ja!
I mellomtiden får vi ha kontakt på denne måten kanskje? ; )
Håper dere har det bra! Har fulgt med litt fra sidelinjen, selv om min "informasjonskanal" i familien nå mangler.
Hils familien!

 
Blogglisten